Gratis lån utan ränta

Går det verkligen att få gratis lån utan ränta? Det låter för bra för att vara sant men det finns faktiskt såna lån. Tanken är givetvis att man ska testa en gång gratis och sedan låna fler gånger. Men en bra lösning som både låneföretagen och du och jag kan tjäna på.

Låna pengar gratis

Konsumentverket har dock sagt att man inte längre får använda sig av termen gratis lån, utan det heter numera räntefria lån, eller kostnadsfria lån.

Vad är då ett kostnadsfritt lån?

Det är ett lån där du får låna en viss summa pengar, utan att betala ränta. Du betalar tillbaka exakt det belopp du lånade. Oftast är detta ett erbjudande som riktas till nya kunder. På Lånen.nu finns mer info för den som vill fördjupa sig i ämnet men här ska vi gå igenom lite kort hur det fungerar.

Det gäller också att man betalar tillbaka lånet i tid, annars gäller inte villkoren.

Låna pengar utan ränta

Ute på marknaden för snabblån så finns det en hel del begrepp och termer som det kan vara värt att bekanta sig med innan du går igenom processen för att ta ett lån. Ett av dessa begrepp är det lån som du tar utan en ränta, det vill säga ett räntefritt lån. Som många andra begrepp så går det räntefria lånet under många namn men det känns som mest igen genom namnet ”gratislånet”. I just dessa sammanhang så är gratislånet som oftast ett erbjudande, det vill säga ett lån som ges ut av företag för att locka till sig nya kunder och erbjuder därmed då ett räntefritt lån.

Men det finns andra tillfällen där det räntefria lånet tillkommer och det behöver inte alltid vara just ett erbjudande. I vissa fall så får du ett räntefritt lån när du lånar en väldigt liten summa som oftast inte sträcker sig över någon tusenlapp. Låneföretaget anser helt enkelt inte att någon ränta på en sådan liten summa är nödvändig och du behöver således endast betala den grundläggande låneavgiften följt av själva lånet som ska återbetalas. I övrigt så appliceras alla andra regler och avgifter gällande lån, räntefritt eller inte.

Den enda nackdelen med dessa lån är att det bara gäller smålån så inget man kan använda sig av när man ska köpa bostad.